Tilbake

"Dorcelle" lå og gnagde mot bryggen i Tyrrel Bay. Vi hadde gått inn til bryggen, for å lade batteriene i "Eventyr", da vi ikke hadde motor for tiden. "Dorcelles" eier, danske Kai Nilsen, så flagget vårt, og kom bort for å slå av en prat. Han var i ferd med å flytte på land, for å slå seg ned på Carriacou. Han var svært lei seg for at han måtte selge båten sin, som han hadde bodd om bord i mer eller mindre de siste 12 årene, i Middelhavet og i Karibien.

Etter at han hadde fått omvisning i "Eventyr", ble vi med bort for å kikke på, "Den engelske Damen". Kai var mest opptatt av å vise oss musikkanlegget, men fortalte også om alt arbeidet han hadde nedlagt, siden han kom over båten i en sørgelig forfatning i Gibraltar i 1991. Vi likte båten med en gang. Pipetobakken hang i skott og inventar, og det hadde skortet på vedlikeholdet den siste tiden, men vi kunne se at dette var skikkelig håndverk.

Men vi hadde jo båt! Vi ble på Carriacou alt for lenge, og ventet på deler til "Eventyrs" motor. Siden vi alikevel måtte være der, tok vi en tur på slippen, for å fornye bunnstoffet. Turene bort til "Dorcelle" ble etter hvert mange….. Hvor fin ville hun ikke bli med noen strøk olje og lakk. Vi syntes synd på henne!

Vi fortalte foreldrene våre om "Dorcelle" i noen mailer, og la ved noen bilder. Da "Sparebanken Mor", sa at finansiering av en båt til nok skulle la seg gjøre, måtte det bare bli slik.