Et nytt eventyr med Dorcelle

…Eventyret fortsetter med Dorcelle…

Ja nå har vi plutselig 2 båter i Caribbean. Vi kom over Dorcelle en 40 fots trebåt laget i 1966 av Moody i England, for et par måneder siden. Synes at det var en så sjarmerende båt og et godt kjøp, så vi ville ikke la sjansen gå fra oss. Så for 4 dager siden ble den vår! Vi har jo fortsatt Eventyr og har tenkt til å få den tilbake Norge og selge henne der. Så hvis noen har et brennende ønske om å krysse Atlanterhavet i båt så er Eventyr klar. Da kan vi seile i kolonne hjemover.

Vi har kjøpt Dorcelle av en danske som heter Kai. Han har dessverre fått kraftig leddgikt, så det er vanskelig for han å bevege seg om bord lenger. Det er med tungt hjerte at han selger henne, men han er glad for at de nye eierne virker så entusiastiske…

Vi har besøk av mamma Grace og pappa Bernt, de har hjulpet oss med vasking og rydding, for det trengtes veldig. Vi bestemte oss for å ta opp Dorcelle på slipp for å sjekke alle sjøventiler, bytte zinkanoder og stoffe henne på nytt. Dorcelle var veldig grodd, for Kai har ikke vært frisk nok til å seile henne det siste året. Mamma og pappa hjalp godt til, så vi fikk gjort alt vi trengte i løpet av 48timer. For en trebåt er det en fordel å være kortest mulig på land. Så nå er skroget helt rent og vi regner med at hun seiler bedre enn på prøveseilasen vi hadde for et par uker siden.

 

Dorcelle for anker den første dagen vi har henne.

 

Her er Grace, Stein Olav og Kai om bord i Eventyr, vi skåler i champagne etter handelen er utført.

 

 We are now the proud owners of 2 boats in The Caribbean. We have just bought Dorcelle, a wooden boat of 40 feet. We found her in Carriacou, where we have spent a lot of time the past months. She has a charm that was hard to resist, so now she is ours.

Lines parents are visiting us for 2 weeks, and they have helped us too clean the boat, and also have her hauled out. She has got new anti-fouling and some paint.

The plan now is to ship Eventyr back too Norway, and sell her there, and continue our one year adventure in Dorcelle.

 

Dorcelle på slippen på Carriacou.

 

Tilbake