Madeira  

 

 

Vi ankom Madeira etter 7 døgns seilas. Det er det lengste strekket vi har tilbakelagt så langt. Turen gikk veldig bra. Vi hadde litt forskjellig type vær. Alt fra kuling rett i mot til helt vindstille i 1 døgn. Da kjørte vi for motor. Vi så flere skilpadder som lå å solte seg i overflaten. Det var moro.

Stein Olav måtte prøve fiskelykken, og var heldig å fikk en fin liten tunfisk. Selv Line som ikke er kjent for å være en fiskeelsker, likte den. Stein Olav hadde ansvaret for å tilberede den.

Grace og Bernt, Lines foreldre kom til Funchal, Madeira dagen etter oss. Da hadde vi akkurat rukket å få vasket litt om bord, og begynt den store jobben med å tørke opp innvendig. Etter å ha hatt været rett i mot i 1 1/2 døgn, var det veldig vått under dekket på Eventyr.

Velkomsten om bord bestod av champagne og en nydelig kransekake fra Bente (Grobstok). Det var populært hos mannskapet. Vi fikk gaver fra hjemlandet, blader og aviser.

Stein Olav fikk en etterlengtet forsyning med Vossafår

Uken med Mamma og Pappa gikk fort. De var enten i luksus på Savoy hotel, eller på arbeidsleir om bord. De hjalp oss med å sy en flenge i mesanseilet. I tillegg malte Pappa skutesiden innvendig foran og skrapte og oljet på fordekket.

Arbeidsleir

Stolt eier av ny jolle

 Vi leide bil, Nissan Micra (Så den var ekstra godt kjent for noen av oss) og kjørte en rundtur på øya. Det var en flott opplevelse. Madeira er meget frodig. God temperatur, slik at de blomstene og plantene som vi er vant til å ha i stuevinduet hjemme, vokser vilt her. Vi stoppet bilen og gikk en tur på levadaen, som er de gamle akvaduktene på øya.

Dagen etter rundturen, dro damene på en stor matbutikk, hvor de fylte 2 handlevogner fulle av matvarer for overfarten til Caribbean. Det er ganske billig her, og et godt utvalg. Veldig greit å benytte anledningen nå som vi har bil.

 Vi har slitt med å få jolla vår til å virke skikkelig, så da vi kom over en jolle til en akseptabel pris her på øya, så slo vi til. Pappa og Stein Olav fikk solgt den gamle jolla for 150 Euro, til noen franskmenn som lå utenpå oss.

Med en gang vi hadde fått den nye jolla vår så var det bare å dra ut å prøve wakeboardet vårt. Det gikk veldig bra, til tross for en del sjø. Vi fikk også tatt et dykk. Vi har med utstyr til 2 personer, så vi byttet halvveis i dykket slik at pappa også fikk prøvd. Kjempedeilig å ha en så fin jolle. Den blir sikkert super når vi kommer over til Carribean , hvor man stort sett må ligge for anker.

Vi koste oss med mange gode måltider om bord i båten. Mamma og Pappa savner nok livet om bord i seilbåt. Det er jo en egen livsstil.

Noen franske kjper gamlejolla

 

 På Madeira så er det en tradisjon at man lager en tegning fra båten sin på moloen i havnen. Tegningen som Line laget her i 1988 var ikke lenger å se.

I stedet laget hun og Grace en ny en med Eventyr. Kanskje den får stå en stund?