ST. MAARTEN HEINEKEN REGATTA 2003

 

Vi har vært med på regatta på St. Maarten med en hollandsk båt som heter Jan Steen.

 Vi har truffet Annebeth og Hidde flere ganger på turen så langt. De er på en tilsvarende tur til oss. De er et hollandsk par, som seiler i en 41 fots Sigma. Vi har vært med de på en tur tidligere, og fått erfare at det var en ganske rask båt. Særlig i forhold til Eventyr. Vi ble gode venner i løpet av en koselig uke på Carriacou, og ble enige om at vi skulle delta sammen med de på St. Maarten Heineken Regatta. En stor regatta arrangert på den hollandske øya St. Maarten. For mange i det hollandske seilmiljøet er dette en viktig hendelse. Det er rundt 200 båter som deltar på regattaen, og mange kommer for å se og for å være med på festivitasen som også er en stor del av det hele.

Vi tok fly fra St. Vincent til St. Maarten som ligger en del lenger nord. Her er det veldig sivilisert og turistifisert i forhold til Grenadinene. Litt deilig, men også litt synd.

Vi gikk til Simson Bay hvor Jan Steen lå ankeret. Svømte ut til den. En hyggelig gjenforening. Hidde og Annebeth hadde også besøk av Hiddes bror, Williem med kjæresten Monja, og senere på dagen kom Annebeths tidligere kollega og venninne Natasja.

MANNSKAPET PÅ S/Y JAN STEEN, ST MAARTEN HEINEKEN REGATTA 2003

 Rormann Annebeth Willem, strateg Natasja er på storseilsskjøtet

Hidde, kaptein og fordekk Monja på piano Arie er reserve Jop hjelper oss i gang

We went to St. Maarten by plane, to meet our friends Annebeth and Hidde, that are a Dutch couple that we have met many times during the last months. They are doing a similar trip to ours.

When they spent a week in Carriacou, the idea of us joining the St. Maarten Heineken regatta with them and there boat, developed.

We arrived St. Maarten, and soon realised that this is civilisation compared to the Grenadines. In one way we liked the fact that we could get all the things we are used to from Europe, but it is also sad that everything is made for the tourists.

On their boat Jan Steen we also met Hiddes brother Willem and his girlfriend Monja. Annebeths friend Natasja were also there.

Setter spinnakeren for andre gang på første dag av regattaen.

Her er alle opptatt på sitt område, på et av kryssene, dag 2.

Jop: Hollansk seiler som var med første dagen for å hjelpe oss litt. Han er på seiltur med familien sin i år.

Arie: En annen hollansk gutt, som ble med de 2 siste dagene.

Vi kom 3 dager før startskuddet. Vi ville gjerne få litt tid sammen til å test-seile litt for alvoret setter inn.

Vi seilte over til den franske øya St. Barts, og fikk øvet oss på kryss. Vi hadde begge i oppgave å vinsje og stramme skjøtene. Fikk virkelig brukt kroppen. Med en stormast på 17m, så sier det seg selv at genoaen er stor. Annebeth og Hidde hadde allerede før vi kom fordelt oppgavene til hver enkelt.

Annebeth: Ror

Hidde: Ror og fordekk, dvs heising av seilene, sette spinnakerbom…+ +

Willem: Utkikk, strateg og lensetakler (Han har en skadet skulder fra en ski ulykke tidligere i sesongen og kan ikke bruke den ene armen)

Monja: Piano" Passer på alle fall og opp og ned med spinnakerbommen.

Natasja: Passer på storseilsskjøtet

Line og Stein Olav: Genoa og Spinnaker.

Jan Steen for kryss under første del av regattean 

Disse 2 bildene er tatt av seilfotograf Tim Wright. (www.photoaction.com)

Vi seilte i spinnaker 6. Denne klassen seiler fire etapper i løpet av de 3 dagene som regattaen varer. Dette var en klasse full av proffe seilbåter, de fleste var en del mindre en oss og rigget for regatta Vi var jo om bord i en båt som til daglig er bebodd og derfor litt for "sidrumpa" i forhold.

Dette resulterte i at vi var mye tyngre en de andre i vår klasse. Båten hadde fortsatt alt av turutstyret om bord. Vi velger å legge skylden på tyngden og litt på for liten trening, for at vi ikke gjorde det så bra. Vi hadde det i alle fall kjempegøy. Vi lærte masse, og er mer tent på regattaer til senere.

Annebeth hadde bursdag dagen etter regattaen. Den ble feiret om bord i Jan Steen. Lang frokost med gaveutdeling på morgenen. Bursdagssangen ble sunget både på hollandsk og på norsk.

Om kvelden spanderte verskapet en flott grillmiddag ombord. Vi hadde også besøk av Jop med familien med 3 små gutter. Arie som seiler sammen med faren Ad, kom med søsteren og en venninne som var på besøk.

Vi dro tilbake til Eventyr den 11/3 med litt flere tax-free effekter i sekken…klokke med vindmåler … digitalt undervannskamera… oppladbare batterier… bærbar VHF… Lurt igjen?!?

 

Vi pyntet Jan Steen med signalflagg, på Annebeths 31 års dag den 10.03.03

We had a lot of fun. On and off the course. The slogan of the Heineken regatta is Serious Fun.

We went to nice restaurants almost every night, and off course we joined the parties on shore in the evenings.

Annebeth celebrated her 31th birthday on the 10 of March. We started her b-day, with a nice breakfest on Jan Steen. Annebeth got a lot of presents, and she seemed to like that and the fact that we had decorated the boat with a lot of flags.

In the evening we had the crew of "Percival" and "Juno" for drinks and rounded of wirh a great barbeque on the behalf of the owners…

This experience has been terrific for both of us, and we really got into a racing mood!

Her er vi alle på festen i Philipsburg, hovedstaden i den hollandske delen av St. Maarten.

Annebeth er i ferd med å pakke opp burdagsgavene sine. Tradisjonen i hennes familie er at man begynner med gaven fra den yngste først.

Tilbake

Her ser vi Simson Bay, hvor vi lå for anker siste kvelden. Tror at vi alle synes det var deilig å ligge litt i ro.