GRENADINENE

 

Vi traff familien Mortensen fra "Norwegian Moon" igjen. De hadde hatt en fin kryssing og barna Ella 4 1/2 og Olav 3 1/2 synes at det var ganske ok også.

Vi var sammen Morten, Ann-Kristin og barna flere dager på Carriacou. Vi badet sammen og spiste flere hyggelige måltider sammen.

 

Olav drikker brus på lunsj på Yachtklubben.

 

Stein Olav og Per Henrik på Zions Zahl

 Vi traff også igjen hele familien på Zion Zahl. De hadde krysset via Kapp Verde slikk vi også gjorde, men kom over litt etter oss. Vi ble invitert ut til de på koselig pizzakveld, og oppdaterte hverandre på hva som har skjedd siden vi møttes i Nord Spania for flere måneder siden. De har hatt færre problemer enn oss. Heldigvis sier de at det er en del arbeid med ny båt også. Kristin som er 11 har fått helt lesedilla på turen å sluker alle bøker hun kommer over. Vi lånte bort vår serie om Harry Potter. Det var stas. Line satte stor pris på ukebladene som hun arvet. Man er ekstra patriotisk når man er så langt hjemmefra.

Eli hadde besøk av sine foreldre, som i 50 drev urmakerforretning i Skien, så vi hadde mye faglig å prate om.

 Vi traff et amerikansk par Lu og Dawn på slippen. De bor om bord i en venns trebåt som skal total restaureres. De er blitt godt kjent i lokalmiljøet, men har ikke fått seilt slik de var forespeilet før de dro hit. Etter en aften om bord i Eventyr, spurte vi om de ville være med å seile Eventyr opp til St.Vincent, og passe på den for oss mens vi drar på Heineken Regattaen. De ville gjerne være med oss. Begge er meget interesserte i å lære mer om seiling. De har et ønske om å lage sin egen båt. De ser mer på båter med sjel enn på en standard "plastbåt" og likte seg meget godt om bord. Vi lærte mange nye matretter av Lu, som har røtter fra Puerto Rico. Kjempeflink til å benytte seg av de lokale ingrediensene.

Etter uken på St.maarten hentet de oss på flyplassen. De hadde arbeidet en del om bord, og hadde tatt den på en seiltur alene.

Så fikk de tilbud om å dra med en kopi av en brigg. Den hadde vært leid inn til en filminnspilling på St.Vincent, og trenger mannskap på tilbaketuren. Som går via Panama og så opp langs Stillhavskysten til Seattle i USA.

 

Lu og Dawn i cockpiten på Eventyr.

 We met an american couple Lu and Dawn at the Haulout in Carricou. We got along very well, and after getting to know them better during a dinner on Eventyr, we asked them to join us for a sailing to St.Vincent. They are staying on a friends boat in Carriacou, but it is not ready to sail.They came to the West Indies to sail, and wanted to join us.

We sailed from Carriacou to Union Island and stayed one night in Chatham Bay, a nice uninhabited bay.

The next day we sailed to Bequia. We passed an arictect realized dream, that has turned into a Hippie inhabitat. We anchored in Admirality Bay, and Dawn wanted to learn to dive and check the anchor.

Lu and Dawn were our "boat-sitters" while we stayed in St.Maarten. That was a relief, espcially since one boat recently was stolen when anchored.

Hippieboliger på innseilingen til Admirality Bay, Bequia

Prøver ut det nye digitale undervannskameraet vårtů

Tilbake

Stein Olav fant denne "Flying Gurnarden" på bunnen under båten. Den er ca 40 cm lang. Ser merkelig ut, der den går på bunnen med "vingene" utbredt.