Grenada

Trude og Aksel

Vi ankom Prickly Bay, på sydspissen av Grenada etter 14 timers kjempefin seilas fra Tobago. Vi ankret opp uten motor og det gikk heldigvis veldig greit. Dette var dagen før nyttårsaften. Vi klargjorde båten for å ta i mot Trude og Aksel som kom med fly på nyttårsaften.

Vi hentet dem på flyplassen. De var i godt humør, og gledet seg veldig til tre uker i varmen. Vi dro med taxi tilbake til Prickley Bay. Hadde lagt champagnen på kjøling, og vi hadde en velkommen til Vest Indien skål.

Greit å slippe å fryse på fingrene når man skal skyte opp raketter!

Vi spiste på "The Boatyard Grill", og her var det full middag med tre retter. Alle gjestene fikk hatter og pynt.

3 forskjellige band spilte i løpet av kvelden. Annerledes for oss nordmenn med steelband på nyttårsaften. Vi danset og hadde det moro i mange timer.

Presis klokken 24 lokal tid, skjøt de opp raketter. Det var en fin måte å ønske det nye året velkommen. Gjestene våre hadde reist langt, og vi hadde en nattseilas i blodet, så vi dro ut til Eventyr ved 2-tiden.

Vi tok en guidet tur rundt Grenada. Her viser vår sjåfør "Cat Eye", oss muskat nøtter. Dette er nasjonalkrydderet på Grenada, og de har den tom i flagget sitt.

Vi dro inn i Grand Etang National Park, her gikk vi en liten halvtimes tur inn i regnskogen. Kom så til Seven Sisters Waterfalls. Her hadde vi en forfriskende dukkert i kulpen under fossen. Stein Olav og Aksel klatret opp et stykke i fossen, og hoppet.

Vi hadde medbrakt lunsj, som vi hadde kjøpt i en bod på veien. Godt med lokal mat. De bruker en del krydder. Det passet oss bra. Fikk også prøvd sweetpotatoes og stekte bananer.

Dette er det vel flere som har drømt om.....

Vi kjørte så videre rundt øya. Fikk se mye flott og frodig natur. Grenada har stor produksjon av krydder og kakao. Dette er produkter som blir eksportert. Landskapet er meget kupert. Det er mange små hus og såkalte "squatter-areas", som er landstykker som staten eier, og hvor de fattigste bygger seg hus ulovlig. Alle husene er bygget på pæler, for det er kraftige regnskyll i regntiden.

Noen dager senere dro vi fra Prickley Bay, og seilte rundt sydspissen av Grenada i kjempegod fart. Suste av gårde i sterk medstrøm og var oppe i nesten 8 knop... Vi hadde god fremgang utover natten. Så fikk vi sterk strøm fra siden, og klarte ikke å holde høyden mot Carriacou. Da jentene skulle gå på vakt ved morgengry, oppdaget vi at begge vantfestene på hver side bak var på vei opp gjennom dekk. Dett er ganske kritisk da det er disse som forhindrer mastene i å falle fremover. I tillegg ble de forreste vantene slakke pga, de bak. Vi som er uten motor nå, sliter når vi ikke kan bruke seilene heller..... Tok storseilet og mesanseilet ned og rullet inn 1/2 parten av genoaen. Seilte så forsiktig som mulig tilbake til Grenada

Lokale fisker ror ut tidlig om morgenen

Lokale fisker ror ut om morgenen.

Bruker jolla som slepebåt

Etter 8 timer som føltes ganske nervepirrende, kom vi til Halifax Bay, en liten bukt, uten bebyggelse,. Brukte jolla til å dra oss inn de siste 500 meterne. Her lå vi godt skjermet for vinden. Mens det spratt store tunfisk rundt båten (ingen på våre kroker), fikk Stein Olav, med god hjelp av Aksel laget et nytt feste til vantene gjennom å montere en bøyle gjennom skutesiden. Denne ble satt fast med epoxy

Vi fikk snorklet langs fjellet. Masse fine fisk, men litt død vegetasjon. Aksel kom borti en av de sorte kråkebollene å fikk knekt av 7 pigger inn i huden på rumpa. Disse piggene har gift i seg, og er meget ubehagelige. Vi hadde heldigvis lest et råd om å ta på "hot lime", og la limeskiver på. Syren i limen gjør at piggene smuldrer opp. Han var like fin neste dag. Vi hadde også koselig grilling på stranden. Litt mørkt så vi så ikke helt hva vi spiste.

Vi kom så til Ronde Island mellom Grenada og Carriacou. Her var det utrolig fint. Kun en annen båt når vi kom. De dro i løpet av dagen. Øya er visst bebodd , men på motsatt ende. Kjempefin snorkling i krystallklart vann. Stein Olav så en stor rokke når han tok sitt morgenbad. Stor flott sandstrand med helt sort lava sand. Kjempemyk å gå på. 

 

Eventyr for seil

Stein Olav og Line hadde tatt på seg sko for å gå tur. Det stod i guiden at det er "some great walks" her. Men det var altfor tett vegetasjon til at det var mulig å gå opp fra denne siden av øya. Vi brukte heller formiddagen til å oppgradere et grillsted. Laget skikkelig bål, med benker rundt. Vi marinerte kyllingen i rødvin og hotsauce. Startet opptenningen av bålet før det ble mørkt. Etter at solen gikk ned, ved 6 tiden som alltid, hadde vi det kjempe koselig med knallgod belysning fra petromaxen vår. Dette var en super bryllupspresang fra fam.Berntzen! Nå har vi lært litt mer om barbecue i Carribean.

Carriacou

.

Det er meget flotte solnedganger her i Vest India. Vi har sittet å sett etter berømte "green flash", men det har stort settkommet noen skyer i veien hver gang. Denne dagen ble det bra, men var litt for tidlig ute til å få det med på bildet! Man kan kun se det i et 1/2 sekund eller mindre.

Kjøper Languster, de tilbød skilpadde også!

Vi ligger i Tyrrel Bay i flere dager. En morgen kommer det noen lokale fiskere å spør om vi vil kjøpe languster. Vi slår til på 2 kjempestore. Det er så vidt vi klarer å koke en og en i den største kjelen vår.

Om kvelden koste vi oss med fersk languster, lime, nybakt loff og majones! Et deilig måltid...

 

Tilbake

Strandkrabbe

Seilte fra Ronde Island til Tyrrel Bay, Carriacou, på 3 timer. Snittfart på 4 knop. Hadde klart å kalkulere strømmen slik at ikke avdriften var så stor. På vei inn oppdaget vi at bausprydet vårt var helt løst. Detter er en skade som er delvis slitasje, delvis at vi ble truffet av en båt i bausprydet på kanalene i Holland. Så nå har vi jobbet med å få laget et ny støtte til den. I tillegg venter vi på å få snakket med en mekaniker som er kjent her i området for å være dyktig med dieselmotorer. Vi må få satt i gang med å reparere dieselpumpen vår eller få tak i en brukt en. Ny er visst så dyrt 1000-2500 US$ er prisen vi er forespeilet så langt. I så fall vurderer vi å kjøpe en overhalt motor å sette inn. NÅ KAN VEL IKKE MER GÅ I STYKKER MED DET FØRSTE? Vi er jo klar over at skjer mye hos andre også, men vi har følt oss litt utsatt i det siste.

Hummeraften