Gran Canaria - Puerto de Mogan

Nå har vi vært flinke og lest ganske intensivt i flere dager. Været er fortsatt supert. Det regner jo sjelden her på Kanariøyene.

Vi har funnet ut at vi har behov for mer strøm om bord. Nå når vi ligger for anker har vi lite strøm. Vi har fått kjøpt vindgenerator, ser ut som en vindmølle. Venter på å få laget en brakett for å feste den på mesanmasten. I tillegg har vi bestilt et stort solcellepanel. Disse to tingene bør gi oss nok strøm til å drive lanterner, lys og ikke minst autopiloten på veien over. Så nå mens vi venter ,er det slutt på kjøleskap. Dessuten har vi også lite ferskvann. Så nå tar vi oppvasken og vasker oss selv i saltvann. Det er jo bare en vanesak og så er det god trening før overfarten.

Lykkelig eier av en vindgenerator…

Nå har det snart gått en uke siden eksamen. Stein Olav har med litt hjelp av Line fått montert vårt nye solcelle panel. I tillegg har Bjørn, fra Carmensita, sveiset en brakett for å feste vindgeneratoren på mesanmasten. Den kom også opp i går...

Stein Olav har fått vært å sett over sine tenner hos en hyggelig tannlege i Las palmas. Det var noen andre norske seilere her nede som har vært her i 1 1/2 år og de anbefalte ham. Lurt å sjekke tennene, så ikke man får tannverk underveis.

Her handlet vi solcellepanelet og vindgenerator. Kjempegod service.

I går fikk vi ligge en natt til brygge. Det var litt deilig for da fikk vi fulladet batteriene våre med strøm. Avgang mot Kapp Verde blir vel sannsynligvis Onsdag 13/11 om kvelden eller Torsdag! Det er visst veldig primitivt der nede. Men Internett tilgang regner vi med at de har. Hvis ikke så blir neste rapport fra Tobago i Desember!!!!!!!!!!! Da er det bare å si god advent!

Grethe er som vanlig i et strålende humør!

Stranden i Puerto de Mogan, en fin liten lagune.

Nå er vi begge ferdige med eksamen. Den gikk ganske greit for oss begge. Spennende sted å ta eksamen. Vi hadde ringt den norske skolen på Gran Canaria på forhånd. Det var ikke noe problem for de å arrangere en eksamen for oss. Vi ringte dit et par dager før eksamen for å bekrefte avtalen, og fikke en adresse hvor vi kunne møte opp. Det viste seg at det er i Tauro en liten landsby bare 15 min med buss fra her. Når vi kom til eksamensstedet så var det hjemme hos en norsk pensjonist, som har bodd her i 20 år. Han hadde forberedt et langt terrassebord ute hvor vi kunne sitte på hver vår side. En helt annerledes opplevelse. Fikk til og med servert kaffe under eksamen. Gøy å gjøre det på denne måten. Vi hadde selvfølgelig ikke med kamera.

Her står Line foran "verdens minst båt"?

Vi holder nå på med de aller siste forberedelsene før avgangen.... Kjempespente begge to , men vi gleder oss!

Vi har allerede I Spania, på Madeira og Fuerteventura fått proviantert en del. Det blir bokse og posemat på overfarten. Selv med våre nye strømforsynere, ser det ut til at strømmen går til selvstyreren og til navigasjonsutstyr som lanterner og GPS. Så det vil si at det blir back to basic uten kjøleskap... noe vi jo forberedt på begge to.. ...Tenk hvor mange år menneskene har klart seg uten ....

Her spiller Bjørn fra Carmensita bass, sammen med Lena og John på Julios.

Eventyr for anker foran klippene i Puerto de Mogan.