Frankrike

Vi rundet Brest i tett tåke og var veldig glade for at radaren var på plass. Dette er jo et av de beryktede stedene vi må seile forbi på turen vår. Stemningen var god da vi var kommet forbi.

Etter et par dagers seilas kom til en flott øy; La Belle Isle. Her la vi oss for anker, og fikk prøvd det nye ankeret vårt skikkelig. Øya var nydelig og vannet var klart. Dessverre var det litt kaldt, men vi badet litt allikevel.

Vi er fortsatt i områder hvor det er stor forskjell på høyvann og lavvann. Vi måtte le da vi så denne lille blå båten, som tydeligvis ikke hadde "timet" det helt rett!

Vi seilte til La Rochelle, en stor by på Frankrikes vestkyst. Flott bymur, og mange flott bygninger. Vi la oss i en stor marina i utkanten av munningen in til byen. Dette stedet var et eldorado for seilere med mange båtforretninger samlet på et lite sted. Vi benyttet sjansen til å kjøpe kart, radarreflektor, litt tauverk og noe småtterier. Line fikk også en ny dykkervest, med innlagt bly. Nå gleder vi oss til å begynne med noen dykk.

 

Stein Olav monterte en manuell ankervinsj på fordekket. Da laget vi også et nytt hull i dekket til kjettingen. Line fortsatte med å olje dekket, som er den beste måten vi har for å forhindre lekkasjer gjennom dekk.

Vi bestemte oss for å seile direkte til Nord-Spania, så vi forsøkte å heise opp jolla vår i davidene bak. Den var vel heller litt overdimensjonert!

Vi dro fra La Rohelle om ettermiddagen og dro ut et par timer. Så ankret vi opp rett i nærheten av Fort Boyard, hvor fangene på fortet er spilt inn.

Så satte vi kursen for Bermeo i Baskerland.

Tilbake