ANTIGUA - siste innspurt før vi drar

Et 300 år gammelt sandboxtree!

 

Line i bratt terreng på vei til Shirley Hights, Antigua

På Azorene, får vi sannsynlig mannskap med hjemover. Silje, en speider-venninne av Line har lyst til å være med. Hun har seilt over hit for noen år siden, så da får vi virkelig erfarent mannskap.

Tilbake

 Ja, nå er det bare noen dager igjen til vi setter kursen for Azorene. Vi har proviantert det meste. Skal bare fylle vann og diesel og kjøpe litt frukt og grønnsaker. Så drar vi oppom Barbuda, som er en øy som hører under Antigua. Den er en mindre besøkt enn Antigua, kun 45m høy, har lange sandstrender og super snorkling. Tenkte at vi skulle bruke tiden de siste dagene til å virkelig kose oss. Det er jo en lang tur vi setter ut på!

Her på Antigua har vi ligget i English Harbour, som er en flott naturlig havn, har er det veldig pent, med masse ruiner fra Lord Nelsons tid. En kjempefin havn. Det har vært mange norske båter her nå, så vi hadde grillaften om bord, med 5 andre båter på besøk. Kjempekoselig!

Et nærbilde av en blomstrende kaktus

Etter å ha gruet oss litt tilbaketuren en stund, ser vi nå fremover til å sette kursen nordøstover igjen. Føler at både båt og mannskap er klare for en langtur. Vi har jo litt mer følesen av hva det dreier seg om denne gangen. Vi har kjøpt en kortbølge mottaker, for å kunne lytte på værmeldinger. Vi håper også å kunne ta inn værfakser på pc'n. Det er viktigere å følge ved på været på hjemturen, så man ikke blir liggende for lenge i vindstilla.

 

Fra Shirley Heights kunne vi nyte steelband musikk og se på utsikten til Falmouth og English Harbour.